Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Ovesné lívance s podmáslím

Snídaně a svačiny

Ovesné lívance s podmáslím

13 min 13 min 9 min 9 min Snadné Snadné 3 porce 3 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

250 kcal 8 g bílkovin 7 g tuků 36 g sacharidů

Suroviny

Ovesné vločky, Špaldová mouka, Kypřicí prášek, Vejce, Med, Podmáslí, Kokosový olej, Sůl

Postup přípravy

Do větší mísy nasypte ovesnou a špaldovou mouku, kypřicí prášek do pečiva a špetku soli a důkladně promíchejte.

Následně přidejte vejce, med, podmáslí a rozpuštěný kokosový olej a ze směsi vypracujte řidší těsto.

Jakmile bude těsto hotové, na středním plameni rozehřejte pánev s nepřilnavým povrchem.

Do rozpálené pánve vlijte pomocí naběračky připravené těsto tak, abyste vytvořili 0,5 cm vysoká kolečka (Ø cca 10 cm).

Jednotlivé lívance opékejte z každé strany po dobu 1–1,5 minuty na středním plameni.

Hotové lívance rozdělte do 3 talířů a podávejte

Tip

Tipy na servírování: Upečené lívance podávejte s medem a čerstvými borůvkami, rybízem nebo jiným drobným ovocem.

Dle chuti můžete použít na doslazení xylitol.