Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Květákový mozeček

Obědy a večeře

Květákový mozeček

34 min 34 min 22 min 22 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

202 kcal 12 g bílkovin 13 g tuků 10 g sacharidů

Suroviny

Voda, Květák, Máslo, Kmín, Vejce, Jarní cibulka, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Do většího hrnce nalijte 1,5 l vody. Vodu osolte a na středním plameni přiveďte k varu.

Mezitím si rozeberte květák na menší růžičky.

Jakmile začne voda v hrnci vřít, přidejte růžičky květáku, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 12–13 minut na středním plameni.

Po uvaření květák sceďte a v pánvi rozehřejte na středním plameni máslo.

Jakmile je pánev rozpálená, vložte do ní uvařený květák a za stálého míchání opékejte na středním plameni 6–7 minut.

Poté do pánve přidejte mletý kmín spolu s vejci a pomocí vařečky rozmíchejte.

Společně vše opékejte další 2 minuty.

Jakmile je vajíčko tuhé, vypněte plamen, květákový mozeček rozdělte na jednotlivé porce, každou porci posypte najemno nasekanou jarní cibulkou a podávejte.

Tip

Květákový mozeček podávejte nejlépe s vařenými bramborami nebo kváskovým chlebem.