Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Květákové karbanátky

Obědy a večeře

Květákové karbanátky

35 min 35 min 30 min 30 min Snadné Snadné 8 kusů 8 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

101 kcal 7 g bílkovin 3 g tuků 10 g sacharidů

Suroviny

Květák, Vejce, Kukuřičná mouka, Špaldová mouka, Kari koření, Česnek, Mozzarella, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Nejprve si připravte květák. V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu, přidejte růžičky květáku a vařte 15–18 minut.

Uvařený květák sceďte, zchlaďte v cedníku pod proudem studené vody a přemístěte do větší mísy.

Uvařené růžičky květáku vložte do mísy a rozšťouchejte šťouchadlem na brambory. Poté přidejte vejce, kukuřičnou strouhanku, špaldovou mouku, kari koření, utřený stroužek česneku, nahrubo nastrouhanou mozzarellu light, sůl a pepř a ze směsi vytvořte hustší těsto.

Z těsta tvarujte karbanátky a opékejte je na nepřilnavé pánvi 2–3 minuty z každé strany při středním plameni.

Upečené karbanátky rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.

Tip

Tipy na servírování: Karbanátky můžete podávat samostatně nebo například s vařenými bramborami. Skvěle chutnají zatepla i zastudena.

TIP: Karbanátky podávejte s dipem ze zakysané smetany a dle chuti posypané čerstvým najemno nasekaným chilli a nahrubo

nasekaným koriandrem. Pokud preferujete přípravu v troubě, pečte karbanátky 18–22 minut při 190–195 °C.