Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Květáková polévka s kokosovým mlékem

Jíme zdravě po celý rok

Květáková polévka s kokosovým mlékem

35 min 35 min 15 min 15 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

92 kcal 3 g bílkovin 5 g tuků 8 g sacharidů

Suroviny

Květák, Olivový olej, Cibule, Zázvor, Kari koření, Voda, Kokosové mléko, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Květák očistěte, omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle.

Cibuli nakrájejte najemno.

V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a opékejte na něm nakrájenou cibuli zhruba 1 minutu na mírném plameni. Poté přisypte nastrouhaný květák, zázvor a kari, nechte květák zatáhnout a restujte zhruba 1 minutu.

Následně vše zalijte připravenou vodou a kokosovým mlékem a vařte 10–12 minut na středním plameni do změknutí květáku.

Horkou polévku odstavte, nechte vychladnout a rozmixujte ji tyčovým mixérem dohladka.

Nakonec polévku dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 4 hlubokých talířů a podávejte.

Tip

TIP: Polévku podávejte s čerstvým tymiánem.

*Uvedené množství vody na závěrečné ředění můžete navýšit nebo naopak snížit podle toho, na jak hustou polévku jste zvyklí.