Jíme zdravě se mění na Mandimu Zjistit více

Kuskusový salát s pečenou dýní a sýrem feta

Saláty a přílohy

Kuskusový salát s pečenou dýní a sýrem feta

30 min 30 min 20 min 20 min Snadné Snadné 2 porce 2 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

550 kcal 21 g bílkovin 21 g tuků 67 g sacharidů

Suroviny

Dýně hokkaidó, Slunečnicový olej, Kuskus, Voda, Jablečný ocet, Polníček, Feta sýr, Dýňová semínka, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Dýni nakrájejte na měsíčky. Dejte ji na připravený plech, pokapejte slunečnicovým olejem a osolte. Pečte 15–20 minut na 180 °C.

Kuskus zalijte horkou vodou, přiklopte pokličkou a nechte 5 minut nabobtnat. Pak jej načechrejte vidličkou, osolte, opepřete a ochuťte jablečným octem.

Kuskus promíchejte s polníčkem a upečenou dýní. Salát posypejte nadrobeným sýrem feta a dýňovými semínky.

Tip

Když použijete celozrnný kuskus, salát bude mít více vlákniny.