Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí řízek v cornflakes

Obědy a večeře

Kuřecí řízek v cornflakes

40 min 40 min 25 min 25 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

249 kcal 36 g bílkovin 5 g tuků 20 g sacharidů

Suroviny

Kuřecí maso, Špaldová mouka, Vejce, Mléko, Cornflakes

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C.

Kuřecí prsa očistěte, omyjte a rozdělte na plátky. Připravte si tři hluboké talíře – do jednoho dejte celozrnnou mouku, v druhém rozšlehejte vejce s mlékem a špetkou soli a do třetího rukama rozdrobte kukuřičné lupínky. Každý plátek obalte vždy nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec v kukuřičných lupíncích.

Plátky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, dejte péct do trouby, stáhněte teplotu na 170 °C a pečte 20–25 minut.

Řízky před podáváním zkontrolujte – vezměte nejsilnější kousek a rozkrojte ho napůl. Pokud je maso uprostřed stále růžové, dejte ho na pár minut dopéct do trouby.