Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí „čína“

Obědy a večeře

Kuřecí „čína“

24 min 24 min 14 min 14 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

389 kcal 35 g bílkovin 17 g tuků 23 g sacharidů

Suroviny

Kuřecí maso, Vejce, Kukuřičný škrob, Kari koření, Olivový olej, Cibule, Červená paprika, Paprika, Chilli paprička, Rajčata, Sójová omáčka, Voda, Arašídy, Koriandr, Sezamová semínka, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Nejprve si připravte větší mísu. Kuřecí maso očistěte, omyjte, nakrájejte na tenké nudličky a vložte do připravené mísy. Ke kuřecímu masu následně přidejte vejce, kukuřičný škrob, kari koření, sůl a pepř a vše promíchejte.

Ve větší pánvi rozpalte na vysokém stupni plamene olivový olej. Jakmile je olej rozpálený, vložte do pánve maso a zprudka opékejte na vysokém plameni 4–5 minut. Maso občas promíchejte.

Mezitím si nakrájejte cibuli s červenou a žlutou paprikou na tenké nudličky. Chilli papričku nakrájejte najemno, koriandr natrhejte nahrubo a dejte zatím stranou.

Jakmile je maso opečené, přidejte do pánve na nudličky nakrájenou cibuli s paprikami a rajčatový protlak. Snižte plamen na mírný a společně vše opékejte 2–3 minuty.

Poté přidejte sójovou omáčku, 250 ml vody, arašídy, najemno nakrájenou chilli papričku a vše společně provařte 5–6 minut na středním plameni.

Po provaření vypněte plamen, směs rozdělte na jednotlivé porce a podávejte. Každou porci nakonec posypte nahrubo natrhaným koriandrem a sezamovými semínky.

Tip

Směs podávejte nejlépe s jasmínovou rýží.