Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuře na paprice

Obědy a večeře

Kuře na paprice

50 min 50 min 30 min 30 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

359 kcal 25 g bílkovin 17 g tuků 37 g sacharidů

Suroviny

Slunečnicový olej, Cibule, Kuřecí maso, Rajčata, Kokosové mléko, Jáhly, Mletá paprika, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Jáhly vařte v osolené vroucí vodě do změknutí – zhruba 10 minut.

Cibuli si nakrájejte na kostičky.

Kuřecí stehna si osolte, opepřete a restujte je na 2 lžících slunečnicového oleje dozlatova (4 minuty z každé strany).

Po orestování stehna vyjměte, dejte stranou a na stejnou pánev vložte nakrájenou cibuli.

Cibuli orestujte dozlatova, posypte sladkou paprikou, přidejte loupaná rajčata a kokosové mléko a vložte zpět orestovaná stehna.

Vše vařte do zhoustnutí zhruba 20 minut na středním plameni. Stehna následně ze směsi vyjměte, roztrhejte vidličkou na menší kousky a libové maso s kůží vraťte zpět do hrnce. Kosti si můžete nechat třeba na přípravu vývaru.

Tip

Kokosové mléko můžete nahradit mlékem s vysokým obsahem tuku. Přimíchejte ho ale do omáčky až poté, co ji stáhnete z plotýnky, aby se mléko nesrazilo.