Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Krevetové rizoto

Obědy a večeře

Krevetové rizoto

65 min 65 min 60 min 60 min Střední Střední 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

430 kcal 21 g bílkovin 16 g tuků 47 g sacharidů

Suroviny

Olivový olej, Cibule šalotka, Rýže, Zeleninový vývar, Tymián, Rozmarýn, Česnek, Petrželová nať, Krevety, Citron, Sůl, Pepř

Postup přípravy

V pánvi si rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a na středním plameni na něm osmahněte šalotku.

Přidejte rýži a opékejte stále na středním plameni, dokud nezesklovatí. Poté pomalu po naběračkách přilévejte vývar. Vždycky, když rýže část vývaru vstřebá, přidejte další. Takto postupujte, dokud se rýže neuvaří (pokud vám dojde vývar, můžete použít vodu).

Do rýže přimíchejte tymián, rozmarýn a petrželovou nať, osolte a opepřete.

Na jiné pánvi si rozpalte zbylé 2 lžíce olivového oleje. Přidejte česnek a krevety a opékejte 5 minut na středním plameni.

Krevety přidejte do připravené rýže a zakápněte citronovou šťávou.

Rizoto rozdělte na 4 porce a podávejte.

Tip

Rizoto můžete před podáváním ozdobit snítkami čerstvého kopru.