Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Krémová cizrnová polévka

Polévky

Krémová cizrnová polévka

55 min 55 min 35 min 35 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

256 kcal 8 g bílkovin 15 g tuků 20 g sacharidů

Suroviny

Slunečnicový olej, Cibule, Česnek, Cizrna, Kmín, Zeleninový vývar, Sójová smetana, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Ve větším hrnci rozpalte 2 lžíce slunečnicového oleje a zpěňte na něm cibuli: vložte ji do rozpáleného oleje a smažte na mírném plameni, dokud nezesklovatí (cca 2–3 minuty).

Přidejte utřené stroužky česneku, cizrnu a kmín. Restujte 5 minut na středním až silném plameni, poté zalijte zeleninovým vývarem a vařte 25 minut na mírném až středním plameni.

Po uplynutí uvedeného času přidejte smetanu a dochuťte solí a pepřem.

Polévku rozmixujte a podávejte.

Tip

Cizrnovou polévku podávejte s celozrnným pečivem. Můžete ji také ozdobit smetanou, chilli a řeřichou (nebo jinými klíčky).