Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jogurtová bábovka

Zdravé mlsání

Jogurtová bábovka

60 min 60 min 50 min 50 min Snadné Snadné 12 porce 12 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

223 kcal 5 g bílkovin 11 g tuků 20 g sacharidů

Suroviny

Xylitol, Bílý jogurt, Vanilkový extrakt, Slunečnicový olej, Špaldová mouka, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce, Rostlinný tuk, Celozrnná pšeničná mouka

Postup přípravy

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a formu na bábovku (⌀ 23 cm) vymažte tukem a vysypte pšeničnou moukou.

Následně do mísy rozklepněte 2 vejce, přidejte xylitol a společně vyšlehejte do pěny. Vzniklou pěnu promíchejte s jogurtem, vanilkovým extraktem a olejem.

V druhé míse smíchejte dohromady všechny sypké suroviny a vmíchejte je k vaječné směsi.

Vzniklým těstem naplňte připravenou formu, těsto uhlaďte a dejte péct do předehřáté trouby na 50 minut při 180 °C.

Upečenou bábovku nechte chvíli zchladnout a poté vyklopte z formy na talíř. Hotovou bábovku rozkrájejte na 12 porcí a podávejte.