Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Jahodové řezy

Jíme zdravě za pár korun

Jahodové řezy

226 min 226 min 41 min 41 min Střední Střední 6 porce 6 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

295 kcal 17 g bílkovin 7 g tuků 37 g sacharidů

Suroviny

Vejce, Mléko, Med, Špaldová mouka, Kypřicí prášek do pečiva, Citron, Voda, Želatina, Jahody, Tvaroh

Postup přípravy

Troubu dejte předehřívat na 175–180 °C a připravte si plech (cca 30 cm × 25 cm) s vyššími okraji, který vyložte pečicím papírem.

Nyní si připravte korpus: Do větší mísy rozklepněte 4 vejce, přilijte mléko a 2 lžíce medu a vše šlehejte alespoň 2–3 minuty.

Do vyšlehané směsi prosejte špaldovou mouku, přidejte kypřicí prášek a nastrouhanou citronovou kůru a směs znovu vyšlehejte.

Výslednou směs nalijte na vyložený plech, ten dejte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut při 175–180 °C. Po upečení korpus na plechu nechte alespoň 45 minut chladnout, dokud nebude mít pokojovou teplotu.

Mezitím do menší misky nalijte 200 ml studené vody, přidejte 5 plátků želatiny a nechte je nabobtnat.

Až korpus vychladne na pokojovou teplotu, vezměte si hrnec, vložte do něj jahody a tvaroh a zahřívejte je na středním plameni po dobu 5–6 minut.

Jakmile bude směs mít teplotu zhruba 60 °C, vypněte ohřev, přidejte do hrnce želatinu z misky a 2 lžíce medu a vše důkladně míchejte metličkou, aby se želatina rozpustila.

Jahodovou směs následně nalijte na vychladlý korpus a celý plech vložte do lednice alespoň na 2 hodiny.

Po uvedené době vyndejte dezert z lednice, nakrájejte ho na čtvercové řezy a podávejte.