
Jíme zdravě kolem světa
Indický krémový dhal z červené čočky
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
Přidat k uloženým422 kcal 20 g bílkovin 20 g tuků 33 g sacharidů
Suroviny
Cibule, Česnek, Zázvor, Řepkový olej, Červená čočka, Kmín, Kari koření, Chilli, Zeleninový vývar, Kokosové mléko, Rajčata, Koriandr, Bílý jogurt, Sůl, Pepř
- 2× střední žlutá cibule (2× 75 g)
- 4 stroužky česneku
- 30 g čerstvého zázvoru
- 3 lžíce řepkového oleje (nebo slunečnicového oleje)
- 250 g loupané půlené červené čočky (v suchém stavu)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého chilli
- 500 ml zeleninového vývaru
- 165 ml kokosového mléka
- 200 g loupaných krájených rajčat z konzervy
- 1 hrst čerstvého koriandru (lze vynechat)
- 100 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
- sůl
- pepř