Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Hovězí na houbách

Obědy a večeře

Hovězí na houbách

134 min 134 min 119 min 119 min Snadné Snadné 5 porce 5 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

251 kcal 24 g bílkovin 14 g tuků 6 g sacharidů

Suroviny

Hovězí, Cibule, Česnek, Slunečnicový olej, Kmín, Bobkový list, Houby, Voda, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Hovězí kýtu omyjte a nakrájejte na kostky o velikosti 5 cm × 5 cm. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno.

Vezměte si hrnec a na středním plameni v něm rozpalte slunečnicový olej. Jakmile se olej rozpálí, vložte do hrnce nakrájenou hovězí kýtu a opékejte 7–8 minut na středním plameni.

Do hrnce přidejte nakrájenou cibuli a nakrájený česnek a opékejte dalších 5–6 minut.

Do opečené směsi přidejte kmín, bobkový list, sušenou směs hub, sůl a pepř, vše promíchejte a zalijte vodou. Poté plamen stáhněte na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a pozvolna vařte 80–85 minut.

Nyní z hrnce sundejte pokličku, plamen zvyšte na silný stupeň a směs vařte dalších cca 15–20 minut.

Hotové hovězí na houbách sundejte z plamene, rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.

Tip

Servírujte s jasmínovou rýží nebo rýží basmati a každou porci posypte pepřem a najemno nasekanou petrželovou natí.