Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Frikadely

Jíme zdravě kolem světa

Frikadely

58 min 58 min 28 min 28 min Snadné Snadné 10 kusů 10 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

118 kcal 10 g bílkovin 7 g tuků 5 g sacharidů

Suroviny

Ovesné vločky, Mléko, Cibule, Česnek, Hovězí, Muškátový oříšek, Vejce, Řepkový olej, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Do větší mísy nasypte ovesné vločky, zalijte je mlékem a nechte 10–15 minut odležet, aby se mléko vsáklo do vloček.

Mezitím oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte najemno a česnek prolisujte.

Po uvedené době do mísy s vločkami přidejte nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, mleté hovězí maso, muškátový oříšek a vejce a vše promíchejte. Vzniklou směs dochuťte solí a pepřem a dejte na 10 minut do lednice.

Následně mísu z lednice vyndejte a z připravené masové směsi vytvarujte 10 stejně velkých placiček. Poté si nachystejte větší pánev, na středním plameni v ní rozehřejte 2 lžíce oleje a masové placky opékejte dozlatova 6–7 minut z každé strany na středním plameni.

Opečené placky nechte 3–5 minut odležet mimo zdroj tepla a poté podávejte.

Tip

Frikadely podávejte s vařenými bramborami a najemno nakrájenou jarní cibulkou.