Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Francouzské brambory

Obědy a večeře

Francouzské brambory

47 min 47 min 27 min 27 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

348 kcal 22 g bílkovin 16 g tuků 28 g sacharidů

Suroviny

Hermelín, Tvrdý sýr, Mléko, Smetanový sýr, Vejce, Sůl, Pepř, Brambory

Postup přípravy

Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a připravte si zapékací nádobu (20 × 30) cm a větší mísu.

Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, hermelín nastrouhejte nahrubo a tvrdý sýr nastrouhejte najemno.

Plátky brambor vložte do mísy společně s nastrouhanými sýry, mlékem, smetanovým sýrem a vejci. Vzniklou směs dochuťte solí a pepřem.

Vše důkladně promíchejte a brambory obalené směsí začněte následně vrstvit do zapékací nádoby.

Takto připravené brambory vložte do předehřáté trouby a pečte 25–27 minut při 195–200 °C. Po upečení nechte brambory chvíli vychladnout.

Hotové zapečené brambory rozdělte do 4 talířů a podávejte.

Tip

Před podáváním zapečené brambory posypte najemno nasekanou pažitkou.