Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Fazolky na smetaně

Obědy a večeře

Fazolky na smetaně

27 min 27 min 20 min 20 min Snadné Snadné 3 porce 3 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

316 kcal 8 g bílkovin 23 g tuků 22 g sacharidů

Suroviny

Olivový olej, Máslo, Cibule, Špaldová mouka, Mléko, Smetana, Muškátový oříšek, Ocet, Fazolové lusky, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Nejprve nechte rozmrznout zelené fazolové lusky.

Mezitím ve větším hrnci na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a máslo.

Do hrnce s rozpáleným tukem následně vložte najemno nakrájenou cibuli a opékejte 3–4 minuty na středním plameni.

Poté k cibuli přisypte 1 lžíci špaldové mouky a opékejte 1–2 minuty za stálého míchání na středním plameni tak, aby vznikla světlá jíška.

Jakmile máte hotovou jíšku, ztlumte plamen na mírný, přilijte 250 ml polotučného mléka, 120 ml smetany, přisypte muškátový oříšek, sůl a pepř a za stálého míchání vařte 9–10 minut, dokud směs nezhoustne.

V momentě, kdy smetanová směs zhoustne, přidejte 1 lžičku kvasného octa a fazolové lusky. Promíchejte a společně provařte 3–4 minuty na středním plameni.

Hotové fazolky na smetaně rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.

Tip

Fazolky na smetaně podávejte s vařenými bramborami a čerstvou řeřichou.