Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňové muffiny

Zdravé mlsání

Dýňové muffiny

77 min 77 min 32 min 32 min Snadné Snadné 12 kusů 12 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

148 kcal 4 g bílkovin 5 g tuků 21 g sacharidů

Suroviny

Dýně hokkaidó, Špaldová mouka, Mléko, Máslo, Rozinky, Med, Kypřicí prášek do pečiva, Pomeranč, Skořice, Muškátový oříšek

Postup přípravy

Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C, připravte si formu na 12 muffinů a vyložte ji papírovými košíčky.

V menším hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody. Jakmile voda začne vřít, vložte do ní dýni, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 8–10 minut na středním plameni. Jakmile bude dýně uvařená, sceďte ji a nechte alespoň 15 minut vychladnout.

Po vychladnutí dýni přesuňte do větší mísy, přidejte mouku, mléko, máslo, rozinky, med, prášek do pečiva, pomerančovou kůru, skořici a muškátový oříšek a vše důkladně promíchejte.

Vzniklou směsí plňte papírové košíčky zhruba do ¾ jejich objemu.

Jakmile budete mít košíčky naplněné, vložte formu do trouby a pečte 20–22 minut na 185–190 °C. Po upečení nechte muffiny alespoň 20 minut vychladnout na pokojovou teplotu a následně podávejte.