Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dýňová polévka

Polévky

Dýňová polévka

30 min 30 min 20 min 20 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

254 kcal 3 g bílkovin 21 g tuků 16 g sacharidů

Suroviny

Dýně hokkaidó, Kokosový olej, Cibule, Zázvor, Zeleninový vývar, Kokosové mléko, Citron, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Připravte si větší hrnec a na středním plameni v něm rozpalte kokosový olej. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do hrnce cibuli a restujte 2–3 minuty na středním plameni. Poté přidejte dýni a mletý zázvor a společně restujte další 2 minuty.

Následně vše zalijte vývarem a kokosovým mlékem a přidejte sůl a pepř.

Hrnec přiklopte pokličkou a polévku vařte na středním plameni 12–14 minut, dokud dýně nezměkne. Poté plamen vypněte a připravte si tyčový mixér. Do polévky přidejte kůru a šťávu z citronu a následně vše rozmixujte do hladkého krému.

Po rozmixování můžete podávat. Pokud chcete polévku skladovat, zamrazte ji v uzavíratelných plastových nádobách.

Tip

Před podáváním můžete polévku ozdobit lžící zakysané smetany anebo ji posypat praženými dýňovými semínky a čerstvou řeřichou.