Jíme zdravě se mění na Mandimu Zjistit více

Dýňová bábovka

Zdravé mlsání

Dýňová bábovka

55 min 55 min 45 min 45 min Snadné Snadné 10 porce 10 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

253 kcal 7 g bílkovin 13 g tuků 25 g sacharidů

Suroviny

Špaldová mouka, Ovesné vločky, Kypřicí prášek do pečiva, Jedlá soda, Skořice, Vejce, Med, Slunečnicový olej, Dýňové pyré, Citronová šťáva, Vlašské ořechy, Máslo

Postup přípravy

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na bábovku (Ø 27 cm).

Do větší mísy dejte mouku, vločky, prášek do pečiva, jedlou sodu a skořici. Zamíchejte a přidejte vejce, med, olej, dýňové pyré a citronovou šťávu. Metličkou vymíchejte dohladka, přidejte ořechy a zamíchejte.

Formu na bábovku si vymažte máslem a vysypte moukou.

Do vysypané formy nalijte těsto a pečte 40–45 minut na 175–180 °C. Následně do bábovky píchněte špejlí a zkontrolujte, jestli je hotová – to poznáte tak, že špejle bude po vytažení čistá. Po vyjmutí z trouby počkejte 5 minut, následně bábovku vyklopte z formy a nechte vychladnout (1–2 hodiny).

* Pokud nemáte pyré, udělejte si domácí: na množství pyré do bábovky budete potřebovat 300 g syrové dýně hokkaidó (nakrájené na kostičky). Dýni dejte do hrnce, zalijte vodou a vařte 8–10 minut na středním plameni, dokud dýně nepůjde propíchnout vidličkou. Poté dýni sceďte, rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a hotové pyré nechte alespoň 30 minut vychladnout.