Jíme zdravě se mění na Mandimu Zjistit více

Drožďová pomazánka s vejci

Drožďová pomazánka s vejci

11 min 6 min Snadné 4 porce

Drožďová pomazánka sice nepatří k těm úplně běžným pomazánkám, chuťově vás však může překvapit daleko více než oblíbené klasiky. Nejenže do sebe dostanete dávku vitamínu B, ale ještě zakusíte něco nového. Pomazánka chutná skvěle kdykoliv během dne.

Recept

Přidat k uloženým

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

190 kcal 12g bílkovin 14g tuků 4g sacharidů

Suroviny

vejce, maslo, olivovy-olej, cibule, cerstve-drozdi, mleko, sul, pepr

Postup přípravy

Nejprve v menší misce rozšlehejte vejce společně s pepřem a solí.

V pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem na středním plameni. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 1–2 minuty.

Poté do pánve rozdrobte droždí, přilijte mléko a míchejte, dokud se droždí nerozpustí (potrvá to cca 1–2 minuty).

Jakmile je droždí rozpuštěné, přilijte do pánve rozšlehaná vejce, ztlumte plamen na mírný stupeň a míchejte 2 minuty, dokud směs nemá konzistenci míchaných vajíček.

Hotovou pomazánku podávejte nejlépe ještě vlažnou.

Tip

Pomazánku servírujte na topinkách z kváskového chleba a každou posypte najemno nasekanou natí z jarní cibulky.