Arašídy přemístěte do výkonného mixéru. Nejprve mixujte na plný výkon po dobu 20 vteřin, abyste mixér nepřetěžovali.
Arašídy mixujte až do chvíle, než se z nich vytvoří „pudr“. Pokud část arašídů zůstává přichycená na mixéru, shrňte je špachtlí dolů, aby se rozmixovaly všechny.
Poté do mixéru přidejte 1 lžíci medu s olejem a špetkou soli a vše znovu mixujte na plný výkon po dobu cca 1 minuty.
Máslo ochutnejte a podle chuti můžete přidat více medu nebo soli. Pro tekutější konzistenci můžete přidat i více kokosového oleje.
Nakonec směs mixujte na plný výkon 30 vteřin, aby se vše spojilo.
Hotové arašídové máslo přemístěte do uzavíratelné skleněné nádoby a skladujte nejlépe v lednici.
*Arašídové máslo nejlépe chutná na banánovém chlebu. Recept na banana bread naleznete zde na webu.