Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Domácí arašídové máslo

Pomazánky

Domácí arašídové máslo

5 min 5 min 0 min 0 min Snadné Snadné 1 kus 1 kus

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

2597 kcal 101 g bílkovin 205 g tuků 87 g sacharidů

Suroviny

Arašídy, Med, Kokosový olej, Sůl

Postup přípravy

Arašídy přemístěte do výkonného mixéru. Nejprve mixujte na plný výkon po dobu 20 vteřin, abyste mixér nepřetěžovali.

Arašídy mixujte až do chvíle, než se z nich vytvoří „pudr“. Pokud část arašídů zůstává přichycená na mixéru, shrňte je špachtlí dolů, aby se rozmixovaly všechny.

Poté do mixéru přidejte 1 lžíci medu s olejem a špetkou soli a vše znovu mixujte na plný výkon po dobu cca 1 minuty.

Máslo ochutnejte a podle chuti můžete přidat více medu nebo soli. Pro tekutější konzistenci můžete přidat i více kokosového oleje.

Nakonec směs mixujte na plný výkon 30 vteřin, aby se vše spojilo.

Hotové arašídové máslo přemístěte do uzavíratelné skleněné nádoby a skladujte nejlépe v lednici.

*Arašídové máslo nejlépe chutná na banánovém chlebu. Recept na banana bread naleznete zde na webu.

Tip

Pro přípravu crunchy arašídového másla nechte stranou část arašídů (cca 100 g), rozmixujte je nahrubo a přimíchejte k hotovému arašídovému máslu.