Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cuketový nákyp

Jíme zdravě za pár korun

Cuketový nákyp

65 min 65 min 35 min 35 min Snadné Snadné 6 porce 6 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

197 kcal 16 g bílkovin 8 g tuků 14 g sacharidů

Suroviny

Cuketa, Kuřecí maso, Tvrdý sýr, Špaldová mouka, Vejce, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Nejprve omyjte cuketu, najemno ji nastrouhejte do misky, osolte a dejte na 8–10 minut stranou, aby pustila přebytečnou vodu.

Mezitím si dejte předehřívat troubu na 180 °C a připravte si zapékací formu (20 cm × 15 cm), kterou vyložte pečicím papírem.

Šunku nakrájejte na tenké proužky, eidam nastrouhejte nahrubo a obě ingredience vložte do větší mísy, kde je smíchejte se špaldovou moukou, 5 vejci, solí, pepřem a cuketou zbavenou vody. Vzniklou směs nalijte do připravené formy a pečte 30–35 minut při 170–180 °C.

Hotový cuketový nákyp nechte po upečení vychladnout a poté podávejte.

Tip

Nákyp podávejte například s bylinkovým dipem.