Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cuketová polévka

Polévky

Cuketová polévka

41 min 41 min 31 min 31 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

237 kcal 10 g bílkovin 17 g tuků 11 g sacharidů

Suroviny

Přepuštěné máslo (ghee), Olivový olej, Cibule, Česnek, Cuketa, Zeleninový vývar, Feta sýr, Sůl, Pepř

Postup přípravy

V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo společně s olivovým olejem, přidejte najemno nasekanou cibulku s utřenými stroužky česneku a opékejte na středním plameni cca 6 minut.

Do hrnce přidejte cuketu nakrájenou na kolečka a opékejte dalších cca 10 minut.

Poté vše zalijte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.

Snižte plamen na mírný, hrnec přiklopte pokličkou a polévku vařte do změknutí cukety (potrvá to 10–15 minut).

Poté polévku odstavte, nechte vychladnout a rozmixujte tyčovým mixérem.

Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 4 talířů a podávejte s nahrubo rozdrobeným sýrem feta.

*Feta je čerstvý řecký sýr vyrobený z kozího a ovčího mléka.

Tip

Polévku můžete podávat s nasucho opraženými slunečnicovými semínky.