Troubu předehřejte na 170 °C.
Jahody i rebarboru pečlivě omyjte,nakrájejte na menší kusy a smíchejte se 4 lžícemi medu.
Jahody s rebarborou rozprostřete na dno zapékací mísy (Ø 20 cm),dejte do předehřáté trouby a pečte 15 minut při 160–170 °C.
Než se rebarbora s jahodami upeče, připravte si drobenku.
Smíchejte dohromady mleté vlašské ořechy, ovesné vločky, změklé máslo a zbývající 2 lžíce medu – nejlépe rukama, aby se směs řádně spojila.
Po 15 minutách vyndejte zapékací mísu s jahodami a rebarborou z trouby, zasypte připravenou drobenkou, vraťte zpět do trouby a pečte dalších 12–15 minut při stejné teplotě dozlatova.
Ještě teplý crumble pak podávejte například s jogurtem nebo tvarohem.