Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Crumble s rebarborou a jahodami

Jíme zdravě po celý rok

Crumble s rebarborou a jahodami

40 min 40 min 30 min 30 min Snadné Snadné 6 porce 6 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

268 kcal 6 g bílkovin 22 g tuků 21 g sacharidů

Suroviny

Jahody, Rebarbora, Med, Vlašské ořechy, Ovesné vločky, Máslo

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 170 °C.

Jahody i rebarboru pečlivě omyjte,nakrájejte na menší kusy a smíchejte se 4 lžícemi medu.

Jahody s rebarborou rozprostřete na dno zapékací mísy (Ø 20 cm),dejte do předehřáté trouby a pečte 15 minut při 160–170 °C.

Než se rebarbora s jahodami upeče, připravte si drobenku.

Smíchejte dohromady mleté vlašské ořechy, ovesné vločky, změklé máslo a zbývající 2 lžíce medu – nejlépe rukama, aby se směs řádně spojila.

Po 15 minutách vyndejte zapékací mísu s jahodami a rebarborou z trouby, zasypte připravenou drobenkou, vraťte zpět do trouby a pečte dalších 12–15 minut při stejné teplotě dozlatova.

Ještě teplý crumble pak podávejte například s jogurtem nebo tvarohem.