Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Čokoládový popcorn

Zdravé mlsání

Čokoládový popcorn

15 min 15 min 10 min 10 min Snadné Snadné 5 porce 5 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

292 kcal 7 g bílkovin 18 g tuků 24 g sacharidů

Suroviny

Kokosový olej, Kukuřice, Hořká čokoláda, Arašídové máslo

Postup přípravy

V hrnci rozpusťte kokosový olej při středním plameni.

Na rozpálené dno hrnce nasypte kukuřici a ihned poté hrnec přiklopte pokličkou. Pod pokličkou nechte všechna zrna vypukat. To, že je vypukaná všechna kukuřice, poznáte tak, že mezi jednotlivými puknutími napočítáte alespoň do 10.

Do ještě teplého popcornu nalámejte hořkou čokoládu a přimíchejte arašídové máslo. Hrnec přiklopte pokličkou a celým hrncem zatřeste, aby se čokoláda teplem rozpustila a obalila všechen popcorn.

Hotový popcorn ihned podávejte.

Tip

Popcorn můžete připravit i naslano. Místo čokolády a arašídového másla k němu přimíchejte Vaše oblíbené koření – naší nejoblíbenější kombinací je tymián, sůl a mletá uzená paprika.