Troubu předehřejte na 180 °C.
Do misky prosejte špaldovou mouku, kakao a kypřicí prášek a misku dejte zatím stranou. Následně si vezměte tepluvzdorný hrnek, vymažte ho rozpuštěným kokosovým olejem a vysypejte třtinovým cukrem.
Nyní si ve vodní lázni* rozpusťte hořkou čokoládu a poté ji nechte alespoň 5 minut chladnout.
Mezitím si připravte sníh z bílků: bílky dejte do vyšší nádoby na šlehání, přidejte špetku soli a pomocí ručního šlehače z bílků vyšlehejte tuhý sníh – dostatečně vyšlehaný bude tehdy, když po vytažení metličky zůstane ve sněhu stát špička, jejíž konec se neohýbá dolů.
Hotový sníh přemístěte do mísy.
Až bude mít čokoláda teplotu tak akorát (což si můžete ověřit tím, že když do čokolády namočíte prst, nespálíte se), opatrně ji zapracujte do sněhu v míse – nejlépe pomocí silikonové stěrky.
Až vytvoříte jednobarevnou, kompaktní a nadýchanou směs, přisypte do mísy směs mouky, kakaa a kypřicího prášku a vše znovu opatrně promíchejte.
Výsledné těsto přemístěte do vymazaného a cukrem vysypaného hrnku, okraje hrnku otřete prstem, hrnek vložte do předehřáté trouby a pečte přesně 18 minut při 180 °C.