Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Cizrnová polévka

Jíme zdravě po celý rok

Cizrnová polévka

22 min 22 min 12 min 12 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

424 kcal 18 g bílkovin 15 g tuků 55 g sacharidů

Suroviny

Olivový olej, Cibule šalotka, Česnek, Mrkev, Cizrna, Zeleninový vývar, Tamari omáčka, Bazalka, Rajčata, Smetana, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Mrkev očistěte a nakrájejte na kostky, česnek utřete a šalotky nakrájejte najemno.

V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, osmahněte na něm nakrájené šalotky a na mírném plameni opékejte 1–2 minuty.

Přidejte utřený česnek a hned nato nakrájenou mrkev, zalijte zeleninovým vývarem, osolte, opepřete a nakonec přidejte plechovku krájených rajčat, tamari a předvařenou cizrnu. Vše zamíchejte a nechte 10 minut povařit pod pokličkou.

Hotovou polévku podávejte se zakysanou smetanou a nahrubo nasekanou bazalkou.

Tip

TIP: Pokud vám zbylo upečené nebo uvařené kuřecí maso, natrhejte ho na kousky a přidejte do polévky