Nejprve si předehřejte troubu na 170 °C a vyložte si chlebíčkovou formu pečicím papírem.
Poté si připravte těsto. Do středně velké mísy dejte špaldovou a ovesnou mouku, prášek do pečiva, třtinový cukr, najemno nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli.
Zamíchejte a přidejte bílý jogurt, 30 ml olivového oleje, 60 ml citronové šťávy a 3 vejce. Metličkou vymíchejte v hladké těsto a nalijte do formy vyložené pečicím papírem.
Naplněnou formu vložte do předehřáté trouby a těsto pečte 45–50 minut na 165–170 °C.
Než se chlebíček upeče, připravte si polevu. V malé misce pomocí lžíce smíchejte 2 lžíce citronové šťávy s medem a najemno nastrouhanou kůrou ze 2 středních citronů.
Po upečení a vytažení z trouby na ještě horký chlebíček rovnoměrně nalijte připravenou polevu. Nechte 20–30 minut vychladnout a následně podávejte.