Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Citronový chlebíček

Zdravé mlsání

Citronový chlebíček

90 min 90 min 50 min 50 min Snadné Snadné 10 porce 10 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

182 kcal 7 g bílkovin 7 g tuků 22 g sacharidů

Suroviny

Špaldová mouka, Ovesná mouka, Kypřicí prášek do pečiva, Třtinový cukr, Citron, Bílý jogurt, Olivový olej, Citronová šťáva, Vejce, Sůl, Med

Postup přípravy

Nejprve si předehřejte troubu na 170 °C a vyložte si chlebíčkovou formu pečicím papírem.

Poté si připravte těsto. Do středně velké mísy dejte špaldovou a ovesnou mouku, prášek do pečiva, třtinový cukr, najemno nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli.

Zamíchejte a přidejte bílý jogurt, 30 ml olivového oleje, 60 ml citronové šťávy a 3 vejce. Metličkou vymíchejte v hladké těsto a nalijte do formy vyložené pečicím papírem.

Naplněnou formu vložte do předehřáté trouby a těsto pečte 45–50 minut na 165–170 °C.

Než se chlebíček upeče, připravte si polevu. V malé misce pomocí lžíce smíchejte 2 lžíce citronové šťávy s medem a najemno nastrouhanou kůrou ze 2 středních citronů.

Po upečení a vytažení z trouby na ještě horký chlebíček rovnoměrně nalijte připravenou polevu. Nechte 20–30 minut vychladnout a následně podávejte.