Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Celozrnné tortilly - základní recept

Saláty a přílohy

Celozrnné tortilly - základní recept

40 min 40 min 5 min 5 min Střední Střední 16 kusů 16 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

0 kcal 0 g bílkovin 0 g tuků 0 g sacharidů

Suroviny

Špaldová mouka, Kokosový olej, Voda, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Slunečnicový olej

Postup přípravy

Vezměte velkou mísu a prosejte do ní mouku společně s práškem do pečiva.

Rukama mouku s práškem promíchejte.

Do mísy přidejte sůl, tuhý kokosový olej s vodou a opět těsto rukama vypracujte. Těsto hněťte cca 5 minut, dokud nedosáhnete hladké konzistence.

Těsto vyndejte na vál nebo kuchyňskou linku.

Výsledná konzistence je lepkavá, proto pro další hnětení potřete pracovní desku i ruce troškou oleje. Hněťte další 4 minuty. Hnětením se olej do těsta vstřebává, proto pokud se vám těsto lepí na desku, přidejte trochu víc.

Těsto dejte zpět do mísy, přikryjte utěrkou a dejte na 10 minut stranou.

Z výsledného těsta pak vytvarujtecca 16 stejně velkých kuliček. Kuličky mají velikost asi jako dlaň.

Z každé kuličky na pracovní desce posypané zbylou špaldovou moukou vyválejte tenkou tortillu.

Hotové tortilly pečte při nízkém ohřevu 3 minuty z jedné strany. Až se začnou na povrchu tvořit bublinky, tortillu otočte a pečte další 2–3 minuty z druhé strany.