Do velké mísy prosejte špaldovou mouku společně s kypřicím práškem do pečiva a rukama promíchejte.
Do mísy přidejte tuhý kokosový olej s vodou a sůl. Ze směsi rukama vypracujte těsto. Těsto hněťte cca 5 minut, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
Připravené těsto vyndejte na vál nebo kuchyňskou linku. Výsledná konzistence by měla být lepkavá, proto pro další hnětení potřete pracovní desku i ruce troškou oleje. Těsto hněťte další 4 minuty. Hnětením se olej do těsta vstřebává – pokud se vám těsto lepí na desku, přidejte trochu víc oleje.
Prohnětené těsto dejte zpět do mísy, přikryjte utěrkou a dejte na 10 minut stranou.
Pracovní desku posypte zbylou špaldovou moukou a z výsledného těsta vytvarujte cca 16 stejně velkých kuliček o velikosti dlaně. Z každé kuličky na pracovní desce vyválejte tenkou tortillu.
Hotové tortilly pečte při nízkém ohřevu 3 minuty z jedné strany. Až se začnou na povrchu tvořit bublinky, tortillu otočte a pečte další 2–3 minuty z druhé strany.
*Tortilla je pokrm původem z Mexika. Tradičně se podávají s masem, bramborami a sýrem. Tortilly jsou také nedílnou součástí dalších mexických jídel, jako je quesadilla, burrito, nebo tacos.