Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Celozrnné koblížky pečené v troubě

Zdravé mlsání

Celozrnné koblížky pečené v troubě

110 min 110 min 10 min 10 min Náročné Náročné 18 kusů 18 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

181 kcal 4 g bílkovin 5 g tuků 30 g sacharidů

Suroviny

Špaldová mouka, Pekařské droždí, Třtinový cukr, Přepuštěné máslo (ghee), Ovesné mléko, Vanilkový extrakt, Vejce, Stévie, Marmeláda bez cukru

Postup přípravy

Do větší mísy dáme mouku a uprostřed uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí, přidáme 10g třtinového cukru a 2 lžíce másla.

Mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.

Poté přidáme do mísy rozehřáté máslo, mléko, vanilkový extrakt, vaječné žloutky a stévii.

Těsto důkladně prohněteme. Opět přikryjeme a dáme na cca 1 hodinu kynout.

Hotové těsto vyválíme na pomoučené lince, aby bylo silné 5 mm a skleničkou nebo vykrajovátkem vykrajujeme kolečka.

Doprostřed každého kolečka dáme lžičku marmelády a přikryjeme jiným kolečkem.

Pomocí prstů spojíme okraje.

Takto pokračujeme se zbylým těstem.

Hotové koblihy dáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme na 20 minut kynout. Předehřejeme troubu na 190°C.

Vykynuté koblížky dáme do trouby a pečeme při 190°C cca 10 minut.

Hotové koblížky můžeme poprášit sypkou stévii a ihned konzumovat.

Pozn. Celozrnné koblížky pečené v troubě nebudou samozřejmě tak nadýchané a mastné jako ty, které kupujeme v obchodě.