Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bulgurový salát s lilkem a sušenými rajčaty

Saláty a přílohy

Bulgurový salát s lilkem a sušenými rajčaty

30 min 30 min 15 min 15 min Snadné Snadné 2 porce 2 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

446 kcal 14 g bílkovin 16 g tuků 62 g sacharidů

Suroviny

Bulgur, Voda, Lilek, Olivový olej, Sušená rajčata, Cherry rajčátka, Petrželová nať, Rukola, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Bulgur zalijte horkou vodou, osolte malou lžičkou soli a vařte na mírném plameni 10 minut. Dalších 5 minut jej nechejte pod pokličkou dojít, poté nakypřete vidličkou a nechejte zchladnout.

Lilek nakrájejte na kostičky.

Rozehřejte olivový olej a nakrájený lilek na něm na středním plameni orestujte. Pak jej přidejte k bulguru.

Sušená rajčata a cherry rajčátka nakrájejte na kostičky, petrželovou nať nasekejte najemno. Vše společně s rukolou promíchejte s uvařeným bulgurem.

Salát podle chuti osolte a opepřete, případně přidejte olivový olej.

Salát podávejte teplý nebo jej nechejte vychladit v lednici a poté podávejte.

Tip

Salát můžete ozdobit několika černými olivami a pár lístky čerstvé petrželové natě.