Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Broskvový koláč

Zdravé mlsání

Broskvový koláč

80 min 80 min 45 min 45 min Snadné Snadné 10 porce 10 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

200 kcal 6 g bílkovin 4 g tuků 34 g sacharidů

Suroviny

Broskve, Hřebíček, Bílý jogurt, Vejce, Řepkový olej, Třtinový cukr, Celozrnná pšeničná mouka, Špaldová mouka, Kypřicí prášek do pečiva, Mléko

Postup přípravy

Nejprve začněte předehřívat troubu na 180 °C a připravte si dortovou formu (⌀ 25 cm), kterou vyložte pečicím papírem.

Ve středně velké míse smíchejte nakrájené broskve s mletým hřebíčkem.

Poté si připravte těsto: V menší míse smíchejte jogurt s 2 vejci a 1 lžící oleje. Přisypte 70 g cukru, obě mouky a prášek do pečiva a přilijte 150 ml mléka.

Ze směsi vymíchejte hladké těsto, které nalijte do formy. Po celé ploše poté rozprostřete broskve, rukou je mírně zatlačte do těsta a posypejte zbylým cukrem (30 g).

Formu vložte do trouby a těsto pečte dozlatova 40–45 minut při 175–180 °C.

Hotový koláč nechte chvíli vychladnout a poté podávejte.

Tip

Koláč podávejte pokapaný jogurtem a medem.