Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramborové placky se zelím

Vánoční

Bramborové placky se zelím

22 min 22 min 12 min 12 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

246 kcal 9 g bílkovin 6 g tuků 35 g sacharidů

Suroviny

Brambory, Špaldová mouka, Mléko, Česnek, Vejce, Zelí, Majoránka, Kmín, Olivový olej, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Nejprve si oloupejte vařené brambory a vložte je do středně velké mísy. Pomocí mačkadla nebo vidličky brambory rozmačkejte na menší kousky.

Následně v hrníčku vidličkou rozšlehejte hladkou špaldovou mouku a mléko – výsledná směs by měla mít konzistenci hladké pasty. Pastu poté přilijte k rozmačkaným bramborám.

Do stejné mísy najemno nastrouhejte 2 stroužky česneku, přidejte 2 vejce, kysané zelí, sušenou majoránku a drcený kmín. Zamíchejte a dochuťte solí a pepřem. Poté ze vzniklé směsi rukama tvarujte ploché cca 1 cm vysoké placky.

Nakonec si připravte větší pánev a rozehřejte v ní 1 lžíci olivového oleje. Do rozpáleného oleje vložte připravené placky a opékejte je na mírném plameni z každé strany 2–3 minuty. Hotové opečené bramborové placky se zelím ihned podávejte.