Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramborové placky

Obědy a večeře

Bramborové placky

30 min 30 min 18 min 18 min Snadné Snadné 12 kusů 12 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

57 kcal 2 g bílkovin 1 g tuků 9 g sacharidů

Suroviny

Brambory, Špaldová krupice, Vejce, Špaldová mouka, Olivový olej, Sůl

Postup přípravy

Nejprve si v předstihu* připravte hrnec s pokličkou. V hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte brambory ve slupce a vařte je na mírném plameni cca 10 minut.

Poté si připravte bramborové placky. Předvařené brambory oloupejte a nastrouhejte najemno do větší misky. Přidejte celozrnnou špaldovou krupici, vejce, špetku soli a špaldovou mouku a pomocí rukou ze směsi vypracujte těsto. Těsto přemístěte na pracovní plochu a pomocí válečku rozválejte (pokud se těsto lepí, podsypte ho trochou mouky). Těsto vyválejte do šířky 0,5 cm a pomocí vykrajovátka (Ø 6 cm) vykrajujte kolečka.

Poté na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na středním plameni. Do rozpáleného oleje vložte připravené bramborové placky a na středním plameni opékejte 1 minutu z každé strany. Hotové placky odkládejte na talíř, a ještě teplé podávejte.

Tip

*Brambory si nejlépe uvařte den předem.