Oloupané brambory, cibuli i česnek nastrouhejte najemno,přemístěte do větší mísy a důkladně smíchejte se sušenou majoránkou, špaldovou moukou, vejci, solí a pepřem.
Poté si vyložte pečicím papírem plech, dejte si předehřívat troubu na 180 °C a připravte si nepřilnavou pánev o průměru alespoň 25 cm, kterou si nasucho rozpalte na středním plameni.
Nyní z připraveného těsta upečte 4 bramboráky – na rozpálenou pánev vždy rozprostřete cca 300 g těsta na výšku přibližně 0,5 cm a vzniklou placku opékejte 1–2 minuty z každé strany.
Hotové bramboráky skládejte na vyložený plech. Až spotřebujete všechno těsto, vložte plech do předehřáté trouby a pečte 14–15 minut při 180–185 °C.
Mezitím si připravte náplň. Nejprve si nakrájejte kuřecí šunku na tenké nudličky.
Poté si očistěte pánev, na které jste předtím pekli bramboráky, opět ji nasucho rozpalte na středním plameni a opékejte na ní nakrájenou šunku 3–4 minuty.
Následně do pánve přidejte kysané zelí, ztlumte plamen na mírný stupeň, směs zahřívejte 1–2 minuty a poté pánev odstavte. Hotové bramboráky rozdělte do 4 talířů, zde je naplňte připravenou směsí zelí a šunky a podávejte.