Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bramboráky plněné zelím a šunkou

Jak jíme zdravě v zimě

Bramboráky plněné zelím a šunkou

56 min 56 min 31 min 31 min Střední Střední 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

431 kcal 30 g bílkovin 5 g tuků 63 g sacharidů

Suroviny

Brambory, Cibule, Česnek, Majoránka, Špaldová mouka, Vejce, Sůl, Pepř, Kuřecí maso, Zelí

Postup přípravy

Oloupané brambory, cibuli i česnek nastrouhejte najemno,přemístěte do větší mísy a důkladně smíchejte se sušenou majoránkou, špaldovou moukou, vejci, solí a pepřem.

Poté si vyložte pečicím papírem plech, dejte si předehřívat troubu na 180 °C a připravte si nepřilnavou pánev o průměru alespoň 25 cm, kterou si nasucho rozpalte na středním plameni.

Nyní z připraveného těsta upečte 4 bramboráky – na rozpálenou pánev vždy rozprostřete cca 300 g těsta na výšku přibližně 0,5 cm a vzniklou placku opékejte 1–2 minuty z každé strany.

Hotové bramboráky skládejte na vyložený plech. Až spotřebujete všechno těsto, vložte plech do předehřáté trouby a pečte 14–15 minut při 180–185 °C.

Mezitím si připravte náplň. Nejprve si nakrájejte kuřecí šunku na tenké nudličky.

Poté si očistěte pánev, na které jste předtím pekli bramboráky, opět ji nasucho rozpalte na středním plameni a opékejte na ní nakrájenou šunku 3–4 minuty.

Následně do pánve přidejte kysané zelí, ztlumte plamen na mírný stupeň, směs zahřívejte 1–2 minuty a poté pánev odstavte. Hotové bramboráky rozdělte do 4 talířů, zde je naplňte připravenou směsí zelí a šunky a podávejte.

Tip

Z těsta můžete samozřejmě upéct i větší počet menšíchbramboráků – v tom případě snižte dobu pečení v troubě na 8–10 minut.