Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Banánová bábovka ze špaldové mouky

Zdravé mlsání

Banánová bábovka ze špaldové mouky

70 min 70 min 50 min 50 min Snadné Snadné 12 porce 12 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

304 kcal 4 g bílkovin 14 g tuků 38 g sacharidů

Suroviny

Špaldová mouka, Kypřicí prášek, Skořice, Vejce, Banán, Třtinový cukr, Slunečnicový olej, Rýžové mléko, Vanilkový extrakt

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C.

Mouku spolu s kypřicím práškem prosejte přes síto do mísy. Promíchejte se skořicí.

Žloutky oddělte od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

Banány rozmačkejte vidličkou najemno.

Žloutky vyšlehejte s cukrem a olejem do pěny. Poté přidejte mléko,vanilkový extrakt, banány a promíchejte.

Do směsi po malých částech přidávejte mouku s kypřicím práškem a skořicí. Už nešlehejte, mouku opatrně zapracujte vařečkou. Poté postupně přidávejte sníh.

Bábovkovou formu o průměru 22 cm vymažte olejem. Těsto do ní nalijte, vložte do trouby a teplotu snižte na 150 °C. Při této teplotě pečte 50–55 minut. Upečenost těsta zkontrolujte špejlí.

Hotovou bábovku nechte vychladnout na mřížce, poté vyklopte. Krájejte, jakmile bábovka úplně vychladne.

Tip

Nepřilnavou formu stačí vymazat olejem, ty ostatní raději ještě vysypejte hrubou moukou nebo kokosem. Hotovou bábovku můžete před krájením pocukrovat.