Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bageta s kuřecími nugety

Jak jíme zdravě na podzim

Bageta s kuřecími nugety

30 min 30 min 15 min 15 min Snadné Snadné 1 porce 1 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

456 kcal 40 g bílkovin 10 g tuků 47 g sacharidů

Suroviny

Bílý jogurt, Kukuřičná strouhanka, Kurkuma, Mletá paprika, Kuřecí maso, Ledový salát, Celozrnné pečivo, Sůl, Pepř, Hořčice, Rajčata, Chilli

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 200 °C.

Nachystejte si menší zapékací mísu (cca 30 cm × 20 cm) a vyložte ji pečicím papírem.

Připravte si 2 menší misky: v jedné smíchejte 50 g bílého jogurtu, sůl a pepř a ve druhé misce smíchejte kukuřičnou strouhanku, kurkumu a 1 lžičku mleté papriky.

Poté si očistěte kuřecí prsa a nakrájejte je na 4 kousky (každý kousek by měl vážit přibližně 30 g).

Následně jednotlivé kousky kuřete obalte nejprve v misce s jogurtem a poté v misce se strouhankou.

Obalené maso skládej te do vyložené zapékací mísy. Až obalíte všechny kousky masa, přemístěte zapékací mísu do předehřáté trouby a pečte 12–15 minut při 190–200 °C.

Mezitím si připravte dresink: nachystejte si čistou menší misku a smíchejte v ní 50 g bílého jogurtu, dijonskou hořčici, rajčatový protlak, ¼ lžičky mleté papriky, chilli vločky, sůl a pepř.

Následně si nakrájejte na nudličky ledový salát.

Až se dopečou kuřecí nugety, vyjměte je z trouby a nachystejte si celozrnnou bagetu, kterou podélně nařízněte tak, aby se dala plnit, ale zároveň obě její poloviny zůstaly spojené.

Poté vnitřek bagety namažte připraveným dresinkem a naplňte nakrájeným ledovým salátem a kuřecími nugety

Tip

TIP: Ledový salát můžete vyměnit za libovolný mix salátových

listů.