Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bábovka s ořechy a jablky

Zdravé mlsání

Bábovka s ořechy a jablky

93 min 93 min 43 min 43 min Snadné Snadné 10 porce 10 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

281 kcal 8 g bílkovin 13 g tuků 30 g sacharidů

Suroviny

Vejce, Med, Máslo, Jablečná přesnídávka, Špaldová mouka, Vlašské ořechy, Mléko, Vanilkový extrakt, Kypřicí prášek do pečiva

Postup přípravy

Nejprve si předehřejte troubu na 175–180 °C, připravte si formu na bábovku (Ø 25 cm) a vymažte ji máslem.

Do větší mísy vyklepněte vejce, přidejte med a obojí společně vyšlehejte do pěny. Jakmile budete mít ingredience vyšlehané, přidejte jablečné pyré, prosátou mouku, mleté vlašské ořechy, mléko, máslo, vanilkový extrakt a prášek do pečiva a vypracujte řidší těsto. Hotové těsto následně nalijte do připravené formy. Bábovku pečte ve vyhřáté troubě 40–43 minut na 175–180 °C.

Po upečení bábovku nechte vychladnout ve formě (10–15 minut), následně ji z formy vyndejte a nechte dalších cca 20 minut při pokojové teplotě. Po vychladnutí bábovku nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.

Tip

Před servírováním můžete bábovku posypat jemně mletým třtinovým cukrem.