Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Amarantová kaše s pečeným jablkem

Jak jíme zdravě na podzim

Amarantová kaše s pečeným jablkem

30 min 30 min 20 min 20 min Snadné Snadné 1 porce 1 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

526 kcal 27 g bílkovin 17 g tuků 68 g sacharidů

Suroviny

Mléko, Voda, Amarant, Máslo, Jablko, Hřebíček, Tvaroh, Med

Postup přípravy

V hrnci smíchejte polotučné mléko se 150 ml vody a směs přiveďte k varu.

Plamen ztlumte na mírný stupeň, přidejte do hrnce amarant a nechte ho vařit 20 minut.

Chvilku před dovařením amarantové kaše si připravte pečené jablko: Nachystejte si pánev a na mírném plameni v ní nechte rozpustit máslo. Následně zvyšte plamen na střední stupeň, přidejte do pánve nakrájené jablko a hřebíček a vše opékejte přibližně 2 minuty, aby jablko stačilo zezlátnout a změknout.

Jakmile se dovaří amarantová kaše v hrnci, vypněte ohřev a vmíchejte do kaše ½ celkového množství tvarohu. Následně kaši přemístěte do servírovací misky a přidejte k ní zbylý tvaroh a pečené jablko z pánve.

Celý obsah misky přelijte medem a podávejte.

Tip

TIP: Hotovou kaši můžete dochutit šťávou z limetky.