Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rychlé rýžové nudle se špenátem, dýňovými semínky a balkánským sýrem

Obědy a večeře

Rychlé rýžové nudle se špenátem, dýňovými semínky a balkánským sýrem

22 min 22 min 12 min 12 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

433 kcal 14 g bílkovin 20 g tuků 50 g sacharidů

Suroviny

Rýžové nudle, Cibule, Česnek, Olivový olej, Špenát, Voda, Tymián, Dýňová semínka, Balkánský sýr, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Rýžové nudle uvařte dle instrukcí na obalu. Poté je sceďte a zchlaďte ve studené vodě.

Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Následně si na středním plameni rozpalte pánev s olivovým olejem. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do pánve česnek a cibuli a restujte 2 minuty na středním plameni. Poté přidejte špenát a vodu, vše osolte, opepřete a poduste (2–3 minuty).

Nakonec přidejte rýžové nudle a tymián, plamen stáhněte namírný stupeň a směs prohřejte (2–3 minuty).

V momentě, kdy budou nudle teplé, pokrm rozdělte na jednotlivé porce. Každou porci posypte dýňovými semínky a balkánským sýrem.

Tip

Tipy na servírování: Jednotlivé porce můžete dle chuti posypat nahrubo nasekanou hladkolistou petrželovou natí.