Jíme zdravě se mění na Mandimu Zjistit více

Nealkoholický kávový likér

Nápoje

Nealkoholický kávový likér

335 min 335 min 25 min 25 min Snadné Snadné 16 porce 16 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

97 kcal 1 g bílkovin 8 g tuků 4 g sacharidů

Suroviny

Kokosové mléko, Rýžové mléko, Káva, Vanilkový extrakt, Hořká čokoláda, Med, Vejce

Postup přípravy

Do středně velkého hrnce nalijte 500 ml kokosového mléka, 100 ml rýžového mléka a 80 ml espressa. Přidejte 1 lžičku vanilkového extraktu a směs vařte 10–15 minut na středním plameni, dokud nezhoustne.

Jakmile směs zhoustne, snižte plamen na mírný, nalámejte do hrnce hořkou čokoládu a přidejte med. Za stálého míchání nechte čokoládu s medem ve směsi pozvolna rozpustit. Poté vypněte ohřev a směs nechte 5 minut chladnout.

Vezměte si metličku a do vychladlé směsi postupně po jednom zašlehejte 4 žloutky. Následně směs za stálého míchání zahřívejte na mírném až středním plameni, dokud znovu nezhoustne (cca 5–7 minut).

Obsah hrnce přeceďte přes sítko do lahve, dejte do lednice a nechte zcela vychladnout (potrvá to cca 4–5 hodin).

Vychlazený likér přelijte do sklenic a podávejte.

Likér skladujte v lednici ve vzduchotěsné nádobě a spotřebujte do 3–4 dnů. Během pobytu v lednici se může oddělit vrstva kokosového mléka od zbytku nápoje – jde o přirozený jev a v takovém případě stačí likér před podáváním dobře promíchat, protřepat v shakeru nebo krátce promixovat v mixéru.

Tip

Likér servírujte nejlépe na ledu. Během přípravy likéru můžete také do hrnce společně s vanilkovým extraktem přidat 1 lžičku mleté skořice.