Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Mexická polévka s tortilla chipsy

Jíme zdravě za pár korun

Mexická polévka s tortilla chipsy

36 min 36 min 16 min 16 min Střední Střední 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

392 kcal 14 g bílkovin 18 g tuků 41 g sacharidů

Suroviny

Cibule, Mrkev, Červená paprika, Česnek, Řepkový olej, Kukuřice, Červené fazole, Oregano, Chilli, Kmín, Rajčata, Kuřecí vývar, Celozrnné tortilly, Čedar, Mletá paprika, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Cibuli i mrkev oloupejte a společně s červenou paprikou je nakrájejte na tenké plátky. Česnek oloupejte a nastrouhejte najemno.

Poté si dejte předehřívat troubu na 200–205 °C a připravte si plech, který vyložte pečicím papírem.

Nyní si vezměte větší hrnec a na středním plameni v něm rozpalte 3 lžíce oleje. Následně do hrnce vložte nakrájenou cibuli, mrkev a papriku a vše opékejte 4–5 minut na středním plameni.

V průběhu opékání sceďte kukuřici a červené fazole z plechovky. Fazole ještě propláchněte pod studenou vodou.

Po 4–5minutovém opékání zeleniny do hrnce přidejte sce‐ zenou kukuřici, propláchnuté červené fazole, oregano, mleté chilli, mletý kmín, nastrouhaný česnek, rajčata z plechovky, sůl, pepř a kuřecí vývar.

Vše promíchejte, přiveďte k varu a celou směs vařte bez pokličky 10–11 minut na středním plameni.

Během vaření polévky si připravte chipsy: Celozrnné tortilly nakrájejte na celkem 16 malých trojúhelníků a ty naskládejte na vyložený plech.

Poté si najemno nastrouhejte čedar a každý trojúhelník posypte nastrouhaným čedarem a mletou paprikou. Poté vložte plech do předehřáté trouby a chipsy pečte 6–7 minut na 200–205 °C.

Jakmile se uvaří polévka a dopečou se chipsy, rozdělte polévku na 4 porce, ke každé porci přidejte chipsy a podávejte.

Tip

Polévku před podáváním ozdobte najemno nasekanou čerstvou petrželovou natí.