Lilek omyjte a nakrájejte na menší kostičky o velikosti zhruba 0,5 cm × 0,5 cm. Poté ho přendejte do větší mísy, osolte a mísu dejte na chvíli stranou, aby lilek díky soli pustil vodu.
Mezitím oloupejte a nahrubo nakrájejte česnek a omyjte si rajčata, která následně nakrájejte na kostičky (1 cm × 1 cm).
Až lilek pustí přebytečnou vodu, slijte ji a připravte si hrnec, ve kterém na středním plameni rozehřejte 2 lžíce oleje. Poté do hrnce přidejte nakrájený lilek a opékejte ho 2–3 minuty na středním plameni.
Následně do hrnce přidejte nakrájený česnek, římský kmín, mletou papriku a mleté chilli a vše opékejte dalších 30–60 sekund na středním plameni.
Poté přidejte nakrájená rajčata a vše opékejte další 1–2 minuty, dokud rajčata nepustí vodu. Následně přilijte 50 ml vody, hrnec přiklopte pokličkou a celou směs nechte vařit 15–20 minut na středním plameni.
V průběhu vaření směs podle potřeby podlévejte vodou, aby se zespodu nepřipálila a nepřichytila se na dno hrnce. Po uvedené době by směs měla být hustá – pokud bude stále tekutá, odstraňte pokličku a vařte dále, dokud směs nezhoustne.
Během vaření si najemno nakrájejte petrželovou nať a koriandr.
Uvařenou směs odstavte z ohřevu a rozmačkejte ji na hrudkovitější kaši. Poté do ní přidejte nakrájenou petrželovou nať, koriandr, citronovou šťávu a sůl a vše promíchejte.
Hotový salát rozdělte na 4 porce a ihned podávejte (případně ho můžete podávat vychladlý).