Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Dušený losos se sójovou omáčkou

Obědy a večeře

Dušený losos se sójovou omáčkou

28 min 28 min 18 min 18 min Střední Střední 3 porce 3 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

197 kcal 3 g bílkovin 10 g tuků 20 g sacharidů

Suroviny

Česnek, Zázvor, Chilli paprička, Med, Šťáva z limetky, Sójová omáčka, Losos, Jarní cibulka

Postup přípravy

Nejprve si předehřejte troubu na 190–195 °C a připravte si arch alobalu (30 × 50) cm.

Poté si připravte marinádu. Do větší mísy najemno nastrouhejte česnek a zázvor. Chilli papričku nakrájejte najemno a přidejte ji do mísy spolu se šťávou z limetky, medem a sójovou omáčkou. Vše důkladně promíchejte.

Jakmile máte marinádu hotovou, důkladně v ní obalte filety z lososa a poté nechte alespoň 5 minut marinovat v míse na pracovní ploše.

Nyní si připravte arch alobalu. Jarní cibulku omyjte, rozkrájejte na 3 díly a naskládejte ji na střed alobalu.

Na jarní cibulku položte vedle sebe filety z lososa a přilijte zbylou marinádu, která zůstala v míse. Vše zabalte do alobalu, vložte na plech nebo pekáč a pečte ve vyhřáté troubě 15–18 minut při 190–195 °C.

Hotové filety z lososa rozdělte do 3 talířů a ihned podávejte.

Tip

Servírování: Před podáváním lze lososa posypat sezamovými semínky a nahrubo nasekaným čerstvým koriandrem.

TIP: Jako přílohu podávejte například vařené brambory nebo pečené batáty.