Jíme zdravě se mění na Mandimu Zjistit více

Celozrnné piškoty – základní recept

Snídaně a svačiny

Celozrnné piškoty – základní recept

27 min 27 min 12 min 12 min Střední Střední 60 kusů 60 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

13 kcal 1 g bílkovin 0 g tuků 2 g sacharidů

Suroviny

Špaldová mouka, Stévie, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce, Kokosový cukr, Sůl

Postup přípravy

Troubu dejte předehřívat na 170 °C, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.

Špaldovou mouku prosejte do mísy, přidejte k ní stévii a kypřicí prášek a promíchejte.

V misce vyšlehejte žloutky s kokosovým cukrem.

Ve vyšší mixovací nádobě vyšlehejte tuhý sníh z bílků a špetky soli.

Žloutkovou směs přidejte do mísy s moukou a dobře promíchejte. Do vzniklé hmoty opatrně vmíchejte sníh z bílků.

Vezměte si lžičku a z hotového těsta s ní na vyloženém plechu tvořte malá kolečka. Množství ingrediencí vystačí na cca 60 piškotů.

Plech přemístěte do trouby a pečte 10–12 minut při 160–170 °C.

Upečené piškoty nechte vychladnout a podávejte (případně využijte v jiném receptu).