Jíme zdravě se mění na Mandimu Zjistit více

Celerová pomazánka s mrkví a jablkem

Jíme zdravě – Velikonoční speciál

Celerová pomazánka s mrkví a jablkem

35 min 35 min 0 min 0 min Snadné Snadné 4 porce 4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

102 kcal 7 g bílkovin 2 g tuků 14 g sacharidů

Suroviny

Jablko, Mrkev, Celer, Tvaroh, Smetana, Sůl, Pepř

Postup přípravy

Nejprve si připravte větší misku.

Jablko s mrkví oloupejte a nahrubo nastrouhejte do připravené misky. Následně sceďte sterilovaný celer, nakrájejte jej na menší kousky a vložte také do misky. Poté přidejte tvaroh a zakysanou smetanu, osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte.

Vzniklou pomazánku přemístěte do uzavíratelné nádoby, nechte ji alespoň 20 minut odležet v chladu a podávejte.

Pomazánku skladujte v lednici, kde vám vydrží 2–3 dny.

Tip

TIP: Hotovou pomazánku podávejte nejlépe na celozrnné

bagetě.