Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Bulgurové rizoto s houbami

Obědy a večeře

Bulgurové rizoto s houbami

40 min 40 min 30 min 30 min Snadné Snadné 3 porce 3 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

371 kcal 10 g bílkovin 11 g tuků 59 g sacharidů

Suroviny

Houby, Cibule, Olivový olej, Zeleninový vývar, Bulgur, Hrášek, Přepuštěné máslo (ghee), Sůl, Pepř

Postup přípravy

Houby namočte na 5–10 minut do teplé vody. Cibuli nakrájejte najemno.

V hrnci rozehřejte olivový olej a nakrájenou cibuli na něm na středním plameni orestujte. Až bude cibule zlátnout, přidejte vývar, bulgur a namočené houby a vařte cca 20 minut na mírném plameni. Do hrnce můžete přidat i vodu z hub.

Až bulgur změkne, přidejte hrášek nebo fazolové lusky a nechte ještě chvíli prohřát, aby byly všechny suroviny stejně teplé.

Nakonec dochuťte solí a pepřem a zjemněte přepuštěným máslem.

Tip

V houbařské sezóně využijte čerstvé houby.