Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Brokolicový quiche

Obědy a večeře

Brokolicový quiche

120 min 120 min 60 min 60 min Střední Střední 8 porce 8 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

Přidat k uloženým

483 kcal 18 g bílkovin 33 g tuků 28 g sacharidů

Suroviny

Špaldová mouka, Přepuštěné máslo (ghee), Mléko, Vejce, Fazole, Sůl, Pepř, Brokolice, Cottage sýr, Kokosová smetana, Parmazán, Sušená rajčata

Postup přípravy

Do větší mísy nasypte celozrnnou mouku.

Máslo rozpusťte, nalijte do menší misky, přidejte mléko, vejce, sůl a pepř a vyšlehejte. Tuto směs nalijte do mísy k celozrnné mouce.

Vypracujte těsto, zabalte jej do fólie a nechejte cca 30 minut odležet v ledničce.

Mezitím si uvařte brokolici: Do hrnce napusťte dostatečné množství vody, osolte ji a přiveďte k varu. Do vroucí vody vložte brokolici, plamen snižte na střední stupeň a uvařte ji doměkka (cca 10–15 minut).

Troubu předehřejte na 180 °C.

Připravte si kulatou formu (∅ 25 cm) a vymažte ji zbylým přepuštěným máslem nebo vyložte pečicím papírem.

Vychlazené těsto z ledničky propracujte a vyválejte z něj plát. Ten pomocí válečku přemístěte do připravené formy. Těsto natlačte do okrajů formy a dno propíchejte vidličkou.

Těsto je vhodné zatížit třeba fazolemi nebo cizrnou v suchém stavu: Na vyválené těsto do formy položte pečicí papír a fazole vysypejte na něj.

Dejte do trouby a pečte 12–14 minut při 170–180 °C. Poté z trouby vyjměte a odstraňte pečicí papír s fazolemi.

Těsto poklaďte uvařenou brokolicí.

V misce vyšlehejte smetanu s vejci. Poté k nim přimíchejte cottage, parmazán, sušená rajčata, sůl a pepř a touto směsí brokolici zalijte.

Quiche vraťte zpátky do trouby a pečte dalších 25–30 minut.

Hotový quiche nakrájejte na 8 dílů a podávejte.